Er zijn veel factoren die je beslissing beïnvloeden, van extra functies tot de toegankelijkheid van de bank in het Engels.
We hebben de beste banken in Nederland onderzocht en getest op toegankelijkheid voor expats, functies, prijzen, mobiele apps en meer.
Alle banken in onze lijst hieronder voldoen aan twee belangrijke criteria:
- Ze zijn beschikbaar in het Engels, vooral in hun apps voor mobiel bankieren.
- Ze bieden een Maestro-kaartoptie omdat creditcards niet algemeen worden geaccepteerd in Nederland.
De beste banken voor expats in Nederland:
ING: Onze beste keuze voor een traditionele Nederlandse bank
ING is een van de grootste en bekendste Nederlandse banken https://znaki.fm/nl/teams/nederlandse-banken/ en is een populaire keuze onder zowel autochtonen als buitenlanders vanwege de toegankelijkheid, betaalbaarheid en handige bankfuncties.
De kers op de taart? Met de Engelstalige mobiele app, expat-vriendelijke website en gratis (ja, gratis!) bankrekeningen voor studenten is de overstap naar Nederlands bankieren zo naadloos als maar kan.
Bunq: de beste functies voor geldbeheer en cashback
Bunq biedt de mogelijkheid om cashback te verdienen op uitgaven, een persoonlijke AI-bankierassistent te gebruiken en toegang te krijgen tot de beste rentetarieven van Nederland.
Als neobank heeft deze Nederlandse bank geen fysiek kantoor, maar wij kunnen bevestigen dat hun app alles heeft wat je nodig hebt.
Revolut: Het beste voor internationaal bankieren en geld overmaken
Als het aankomt op multi-valutarekeningen en internationale overschrijvingen, is Revolut een echt bankzwaargewicht.
Sparen in meerdere valuta is een fluitje van een cent, zelfs met een gratis abonnement. Bovendien kunt u naadloos en snel tot €1000 internationaal overmaken – zonder verborgen kosten!
N26: Beste bank waarvoor je geen BSN nodig hebt
Naast handige functies voor geldbeheer, een uitstekend gratis plan en investeringsmogelijkheden, is N26 een van de weinige banken die geen BSN vereist.
ABN AMRO: het beste voor pure flexibiliteit bij het bankieren
Met gratis plannen voor studenten en een respijtperiode van 90 dagen om een BSN te verstrekken, is ABN AMRO een solide keuze voor internationals in Nederland.
Nog beter? Met het Basispakket van ABN Amro kun je een flexibel bankpakket samenstellen van een betaalrekening, pasjes en functies op maat.
Andere banken in Nederland
Je vraagt je misschien af waarom we juist deze banken hebben gekozen – er zijn tenslotte nog genoeg andere banken in Nederland.
De belangrijkste reden waarom we geen volledige sectie aan deze banken hebben gewijd, is het gebrek aan Engelstalige opties. Voor zoiets belangrijks als bankieren kan het cruciaal zijn om informatie beschikbaar te hebben in een taal die je begrijpt.
Maar als je hier al een tijdje bent of niet bang bent om wat Google Translate werk te doen, dan is elk van deze andere banken het onderzoeken waard.
Hoe ethisch is de Nederlandse bank?
Iets wat je je misschien afvraagt is of een bank ethisch verantwoord belegt.
Uiteraard is ethisch een vrij subjectieve term, maar er zijn banken die het op dit gebied beduidend beter doen dan andere.
Bunq, bijvoorbeeld, is ethisch verantwoord, zowel wat betreft haar beleggingen als haar praktijken als bedrijf.
Triodos is ook vrij goed in dit opzicht: ze publiceren de details van alle bedrijven waarin ze investeren op hun website, zodat je kunt controleren of hun acties overeenkomen met jouw ethiek.
Heb ik een creditcard nodig in Nederland?
Bijna alle Nederlandse banken bieden je een creditcard aan zolang je aan een aantal voorwaarden voldoet.
De meeste Nederlandse banken werken met Mastercard in plaats van Visa, en je zult ook merken dat veel winkels in Nederland Mastercard verkiezen boven Visa.
Sommige Nederlandse banken werken al samen met een van deze overboekingsaanbieders en bieden je op die manier ook lage tarieven.
Bunq werkt bijvoorbeeld samen met Wise, en dat betekent dat je tot 3% kunt besparen op elke transactie in vergelijking met een traditionele bank.
No Comment! Be the first one.